Karácsonyi gyümölcskenyér Matcha Teával
A gyümölcskenyér hagyományosan a karácsonyi asztal egyik kedvence. Mi egy kis matcha porral bolondítottuk meg, amelytől egzotikus íze és különleges megjelenése lesz. Garantáltan az asztal legimpozánsabb sütije lesz.
Ötletünk:
Csavarjuk egy konyharuhába, majd tegyük bele egy nylon zacskóba és tároljuk több napig hűvös helyen. Ezalatt átjárják az ízek és a zamatok.

Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg aszalt gyümölcsök
- 1 tasak Matcha tea (1,5 - 2 g)
Elkészítés:
- A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra kavarjuk, majd a lisztet és a Matcha port is a masszához szitáljuk.
- Az aszalt gyümölcsöket apróra vagdaljuk, és a tésztához adjuk.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.
- A sütőformánkat kivajazzuk (szilikonos formát nem szükséges) és a masszával félig megtöltjük, majd az előmelegített sütőben(180°C) tűpróbáig sütjük.
- Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csokidarabokat.
Ötletünk:
Csavarjuk egy konyharuhába, majd tegyük bele egy nylon zacskóba és tároljuk több napig hűvös helyen. Ezalatt átjárják az ízek és a zamatok.