A Matcha a zöld tea egy formája, mely több mint 800 évvel ezelőtt keletkezett. Eleinte csak buddhista mesterek és szamurájok használták, nem olyan rég terjedt el a fogyasztása Európa szerte. A friss tea leveleit finom porrá őrlik, ennek eredménye a figyelemreméltóan zöld szín, remek ízzel és kivételes aromával. A Matcha tea egyedülálló katekineket és aminosavakat tartalmaz.
Miben különbözik a Matcha tea a hagyományos zöld teáktól?
A Matcha 100% zöld tea, finom porrá őrölve (kb. 5-10 mikron), melynek előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat, nem adnak hozzá semmilyen színezéket, más adalékanyagot, vagy tartósítószert. Ha Matcha teát iszol, a tealevél összes jótékony tulajdonságát hasznosítja szervezeted, mert a porrá őrölt leveleket fogyasztod el. Ez az oka annak, hogy a Matcha 10x hatékonyabb, mint egy csésze hagyományos zöld tea. Egy közelmúltbeli tudományos kísérlet bebizonyította, hogy 137-szer több EGCG–t tartalmaz, mint egy hagyományos zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb antioxidáns, amely képes harcolni a rák ellen, és segít a zsírok égetésében. Ha Matcha teát fogyasztasz, 30–40%-kal gyorsabb lesz az anyagcseréd, így hatékonyabban a küzdhetsz a túlsúly ellen.
A Matcha tea színe
A Matcha valóban 100% zöld tea. Nem tartalmaz semmilyen színezéket, adalékot, vagy tartósítószert. Smaragdzöld színét a benne lévő klorofill okozza, a teacserje árnyékolásának köszönhetően. Négy héttel az éves szüret előtt a teacserjék teljesen be vannak fedve. Ez a különleges technika 90%-kal csökkenti a napsugarak hatását. Ennek eredményeként a növény csaknem teljesen sötétben növekszik, és a napfény hiányát klorofill termelésével kompenzálja. Ez a megnövekedett klorofill tartalom idézi elő a növény smaragdzöld színét.
A Matcha tea és a fogyás
Az American Society of Nutrition (az egészséges táplálkozással foglalkozó társaság) legújabb kiadványa szerint, a kiváló minőségű zöld tea fogyasztása serkenti az energia egyenletes elosztását a szervezetben, így 30-40 %-kal meggyorsítja az anyagcserét. Ez annyit jelent, hogy a Matcha jelentősen segítheti a testsúly csökkenését. A megnövekedett anyagcserének köszönhetően, melyet ez a kiváló minőségű tea biztosít, a hagyományos fogyasztószerekkel ellentétben, a Matcha teának nincs semmilyen káros mellékhatása.
A Matcha tea és a kávé közti különbség?
Az alapvető különbség a Matcha tea és a kávé között a tápanyagokban rejlik. Míg a kávé egy erős serkentő anyagot tartalmaz, addig a Matcha teofilint és theanint, valamint ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmaz. A koffein nagyon gyors serkentő anyag, amely gyorsan a véráramba kerül. Hatása szinte perceken belül bekövetkezik, és kb. 30-45 perc múlva csúcsosodik ki. Ez a kicsúcsosodott hatás ingerlékenységet, izzadást később tompaság érzését válthatja ki. Ezzel ellentétben a tea hatása teljesen eltérő. A Matcha olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek meggátolják a teofilin azonnali véráramba jutását, ami annak fokozatos felszívódásához vezet, így az energia is fokozatosan szabadul fel csaknem 3-6 órán keresztül.
Mit lehet készíteni a Matcha teából?
A Matcha abban is egyedülálló, hogy különféle módokon elkészíthető por formájának köszönhetően. Számos hideg és meleg italt, koktélt, csokoládét, süteményeket vagy akár fagylaltot is készíthetünk belőle. A Matchát nemcsak éttermekben, teázókban vagy bárokban használják, cukrászok, főszakácsok és pékek is előszeretettel alkalmazzák. Étel és ital receptötleteket a receptek oldalunkon találhatsz.
A Matcha tea elkészítése
Hidegen:
A teát hideg vízzel elkeverjük (ízlés szerint 1,5-3 dl vízzel) és alaposan felrázzuk. Ajánlunk hozzá pár csepp lime levet csepegtetni, vagy egy kevés gyümölcsszirupot adni. Rendkívül jól harmonizál az íze, például a bodza szörppel.
Melegen:
1 tasak teát felöntünk maximum 70 fokos forró vízzel (2 dl) és alaposan elkeverjük. Ideális segítség ebben az esetben a tejhabverő használata. Remekül harmonizál vele a lime vagy egy kevés méz hozzáadása. Az intenzív zöld tea íz enyhítésére ajánlunk hozzákeverni egy kevés tejet is.
Tárolása:
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó.
Adagolása:
Korlátozott mennyiségben gyermekek is fogyaszthatják.
7-9 éves korig 2,1 g. Matcha tea / nap 10-12 éves korig 3,2 g. Matcha tea/ nap Felőtteknek 4-8 g. Matcha tea/ nap
Terhes nők számára is fogyasztható, korlátozott mennyiségben ( maximum 4 g. naponta).
Mi a Matcha?
A Matcha a zöld tea egy formája, mely több mint 800 évvel ezelőtt keletkezett. Eleinte csak buddhista mesterek és szamurájok használták, nem olyan rég terjedt el fogyasztása Európa szerte. A firss tea leveleit finom porrá őrlik, ennek eredménye a figyelemreméltóan zöld színe, remek ízzel és kivételes aromával. A Matcha tea egyedülálló katekineket és aminosavakat tartalmaz.
Miben különbözik a Matcha tea a hagyományos zöld teáktól?
A Matcha 100% zöld tea, finom porrá őrölve (kb. 5-10 mikron), melynek előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat, nem adnak hozzá semmilyen színezéket, más adalékanyagot, vagy tartósítószert. Ha a Matcha teát iszol, a tealevél összes jótékony tulajdonságát hasznosítja a szervezeted, mert a porrá őrölt leveleket fogyasztod el. Ez az oka annak, hogy a Matcha 10x hatékonyabb, mint egy csésze hagyományos zöld tea. Egy közelmúlti tudományos kísérlet bebizonyította, hogy 137- szer több EGCG –t tartalmaz mint egy hagyományos zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb antioxidáns, amely képes harcolni a rák ellen, és segít a zsírok égetésében. Ha Matcha teát fogyasztasz, 30 – 40% -kal gyorsabb lesz az anyagcseréd, így hatékonyabban a küzdhetsz a túlsúly ellen.
A Matcha 100% zöld tea, finom porrá őrölve (kb. 5-10 mikron), melynek előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat, nem adnak hozzá semmilyen színezéket, más adalékanyagot, vagy tartósítószert. Ha a Matcha teát iszol, a tealevél összes jótékony tulajdonságát hasznosítja a szervezeted, mert a porrá őrölt leveleket fogyasztod el. Ez az oka annak, hogy a Matcha 10x hatékonyabb, mint egy csésze hagyományos zöld tea. Egy közelmúlti tudományos kísérlet bebizonyította, hogy 137- szer több EGCG –t tartalmaz mint egy hagyományos zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb antioxidáns, amely képes harcolni a rák ellen, és segít a zsírok égetésében. Ha Matcha teát fogyasztasz, 30 – 40% -kal gyorsabb lesz az anyagcseréd, így hatékonyabban a küzdhetsz a túlsúly ellen.
A Matcha tea színe
A Matcha valóban 100% zöld tea. Nem tartalmaz semmilyen színezéket, adalékot, vagy tartósítószert. Smaragdzöld színét a benne lévő klorofill okozza, a teacserje árnyékolásának köszönhetően. Négy héttel az éves szüret előtt a teafa cserjék teljesen be vannak tarkarva. Ez a különleges technika 90%-kal csökkenti a napsugarak hatását. Ez azt eredményezi, hogy a növény csaknem teljesen sötétben növekszik, és a napfény hiányát klorofill termelésével kompenzálja. Ez a megnövekedett klorofill tartalom idézi elő a növény smaragdzöld színét.
A Matcha tea és a fogyás
Az American society of nutririon ( az egészséges táplálkozással foglalkozó társaság) legújabb kiadványa szerint, a kiváló minőségű zöld tea fogyasztása serkenti az energia egyenletes elosztását a szervezetben, így 30-40 %-kal meggyorsítja az anyagcserét. Ez annyit jelent, hogy a Matcha jelentősen segíti a testsúly csökkenését. A megnövekedett anyagcserének köszönhetően, melyet ez a kiváló minőségű tea biztosít, a hagyományos fogyasztószerekkel ellentétben, a Matcha teának nincs semmilyen káros mellékhatása.
A Matcha tea és a kávé közti különbség?
Az alapvető különbség a Matcha tea és a kávé között a tápanyagokban rejlik. Míg a kávé egy erős serkentő anyagot tartalmaz, addig a Matcha teofilint és theanint, valamint ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmaz. A koffein nagyon gyors serkentő anyag, amely gyorsan a véráramba kerül. Hatása szinte perceken belül bekövetkezik, és kb. 30-45 perc múlva csúcsosodik ki. Ez a kicsúcsosodott hatás ingerlékenységet, izzadást később tompaság érzését válthatja ki. Ezzel ellentétben a tea hatása a benne lévő teofilintől teljesen eltérő. A Matcha olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek meggátolják a teofilin azonnali véráramba jutását, ami annak fokozatos felszívódásához vezet, így az energia is fokozatosan szabadul fel csaknem 3-6 órán keresztül.
Mit lehet készíteni a Matcha teából?
A Matcha abban is egyedülálló, hogy különféle módon elkészíthető. Számos hideg és meleg italt, koktélt, csokoládét és fagylaltot is készíthetünk belőle. A Machát nemcsak éttermekben , teázókban vagy bárokban használják, cukrászok, főszakácsok és pékek is előszeretettel alkalmazzák. Étel és ital receptötleteket a www.japanmatchatea.hu oldalon találhatsz.
A Matcha tea elkészítése
Hidegen:
A teát hideg vízzel elkeverjük (ízlés szerint 1,5-3 dl vízzel) és alaposan felrázzuk. Ajánlunk hozzá pár csepp lime levet csepegtetni, vagy egy kevés gyümölcs szörpöt adni. Rendkívül jól harmonizál az íze, ha bodza szörpöt adunk hozzá.
Melegen:
1 tasak teát felöntünk maximum 70 fokos forró vízzel (2 dl) és alaposan elkeverjük. Ideális segítség ebben az esetben a tejhabverő használata. Remekül harmonizál vele lehet a lime vagy egy kevés méz hozzáadása. Az intenzív zöld tea ízének enyhítésére ajánlunk hozzákeverni egy kevés tejet is.
Tárolása:
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó.
Adagolása:
Korlátozott mennyiségben gyermekek is fogyaszthatják.
7-9 éves korig 2,1 g. Matcha tea / nap 10-12 éves korig 3,2 g. Matcha tea/ nap Felőtteknek 4-8 g. Matcha tea/ nap
Terhes nők számára is fogyasztható, korlátozott mennyiségben ( maximum 4 g. naponta).
Mi a Matcha?
A Matcha a zöld tea egy formája, mely több mint 800 évvel ezelőtt keletkezett. Eleinte csak buddhista mesterek és szamurájok használták, nem olyan rég terjedt el fogyasztása Európa szerte. A firss tea leveleit finom porrá őrlik, ennek eredménye a figyelemreméltóan zöld színe, remek ízzel és kivételes aromával. A Matcha tea egyedülálló katekineket és aminosavakat tartalmaz.
Miben különbözik a Matcha tea a hagyományos zöld teáktól?
A Matcha 100% zöld tea, finom porrá őrölve (kb. 5-10 mikron), melynek előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat, nem adnak hozzá semmilyen színezéket, más adalékanyagot, vagy tartósítószert. Ha a Matcha teát iszol, a tealevél összes jótékony tulajdonságát hasznosítja a szervezeted, mert a porrá őrölt leveleket fogyasztod el. Ez az oka annak, hogy a Matcha 10x hatékonyabb, mint egy csésze hagyományos zöld tea. Egy közelmúlti tudományos kísérlet bebizonyította, hogy 137- szer több EGCG –t tartalmaz mint egy hagyományos zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb antioxidáns, amely képes harcolni a rák ellen, és segít a zsírok égetésében. Ha Matcha teát fogyasztasz, 30 – 40% -kal gyorsabb lesz az anyagcseréd, így hatékonyabban a küzdhetsz a túlsúly ellen.
A Matcha 100% zöld tea, finom porrá őrölve (kb. 5-10 mikron), melynek előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat, nem adnak hozzá semmilyen színezéket, más adalékanyagot, vagy tartósítószert. Ha a Matcha teát iszol, a tealevél összes jótékony tulajdonságát hasznosítja a szervezeted, mert a porrá őrölt leveleket fogyasztod el. Ez az oka annak, hogy a Matcha 10x hatékonyabb, mint egy csésze hagyományos zöld tea. Egy közelmúlti tudományos kísérlet bebizonyította, hogy 137- szer több EGCG –t tartalmaz mint egy hagyományos zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb antioxidáns, amely képes harcolni a rák ellen, és segít a zsírok égetésében. Ha Matcha teát fogyasztasz, 30 – 40% -kal gyorsabb lesz az anyagcseréd, így hatékonyabban a küzdhetsz a túlsúly ellen.
A Matcha tea színe
A Matcha valóban 100% zöld tea. Nem tartalmaz semmilyen színezéket, adalékot, vagy tartósítószert. Smaragdzöld színét a benne lévő klorofill okozza, a teacserje árnyékolásának köszönhetően. Négy héttel az éves szüret előtt a teafa cserjék teljesen be vannak tarkarva. Ez a különleges technika 90%-kal csökkenti a napsugarak hatását. Ez azt eredményezi, hogy a növény csaknem teljesen sötétben növekszik, és a napfény hiányát klorofill termelésével kompenzálja. Ez a megnövekedett klorofill tartalom idézi elő a növény smaragdzöld színét.
A Matcha tea és a fogyás
Az American society of nutririon ( az egészséges táplálkozással foglalkozó társaság) legújabb kiadványa szerint, a kiváló minőségű zöld tea fogyasztása serkenti az energia egyenletes elosztását a szervezetben, így 30-40 %-kal meggyorsítja az anyagcserét. Ez annyit jelent, hogy a Matcha jelentősen segíti a testsúly csökkenését. A megnövekedett anyagcserének köszönhetően, melyet ez a kiváló minőségű tea biztosít, a hagyományos fogyasztószerekkel ellentétben, a Matcha teának nincs semmilyen káros mellékhatása.
A Matcha tea és a kávé közti különbség?
Az alapvető különbség a Matcha tea és a kávé között a tápanyagokban rejlik. Míg a kávé egy erős serkentő anyagot tartalmaz, addig a Matcha teofilint és theanint, valamint ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmaz. A koffein nagyon gyors serkentő anyag, amely gyorsan a véráramba kerül. Hatása szinte perceken belül bekövetkezik, és kb. 30-45 perc múlva csúcsosodik ki. Ez a kicsúcsosodott hatás ingerlékenységet, izzadást később tompaság érzését válthatja ki. Ezzel ellentétben a tea hatása a benne lévő teofilintől teljesen eltérő. A Matcha olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek meggátolják a teofilin azonnali véráramba jutását, ami annak fokozatos felszívódásához vezet, így az energia is fokozatosan szabadul fel csaknem 3-6 órán keresztül.
Mit lehet készíteni a Matcha teából?
A Matcha abban is egyedülálló, hogy különféle módon elkészíthető. Számos hideg és meleg italt, koktélt, csokoládét és fagylaltot is készíthetünk belőle. A Machát nemcsak éttermekben , teázókban vagy bárokban használják, cukrászok, főszakácsok és pékek is előszeretettel alkalmazzák. Étel és ital receptötleteket a www.japanmatchatea.hu oldalon találhatsz.
A Matcha tea elkészítése
Hidegen:
A teát hideg vízzel elkeverjük (ízlés szerint 1,5-3 dl vízzel) és alaposan felrázzuk. Ajánlunk hozzá pár csepp lime levet csepegtetni, vagy egy kevés gyümölcs szörpöt adni. Rendkívül jól harmonizál az íze, ha bodza szörpöt adunk hozzá.
Melegen:
1 tasak teát felöntünk maximum 70 fokos forró vízzel (2 dl) és alaposan elkeverjük. Ideális segítség ebben az esetben a tejhabverő használata. Remekül harmonizál vele lehet a lime vagy egy kevés méz hozzáadása. Az intenzív zöld tea ízének enyhítésére ajánlunk hozzákeverni egy kevés tejet is.
Tárolása:
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó.
Adagolása:
Korlátozott mennyiségben gyermekek is fogyaszthatják.
7-9 éves korig 2,1 g. Matcha tea / nap 10-12 éves korig 3,2 g. Matcha tea/ nap Felőtteknek 4-8 g. Matcha tea/ nap
Terhes nők számára is fogyasztható, korlátozott mennyiségben ( maximum 4 g. naponta).