Az igazi, Japánból
Az igazi, Japánból
Előfordulhat, hogy megtévesztő termékekkel találkozol üzletek polcain Matcha tea vásárlás közben: por formájú zöld tea automatikusan Matcha tea ugye? NEM!
Ne dőlj be a látszatnak, sajnos ez nem ilyen egyszerű...
Az alapszabály a következő: A Japán Matcha tea mindig finom porrá őrölt zöld tea, de nem minden zöld tea por igazi Japán Matcha tea.
Talán zavarosnak tűnhet de van néhány alapvető és összetéveszthetetlen különbség, ami segít felismerni az igazi Matcha teát.

Por formájú zöld tea
1. Általános termesztési mód - hagyományos zöld teaként kezelt, teljes napsütésben
2. Nem feltétlenül Japánból - bárhonnan származhat és nincs garancia a származásra
3. Sencha - a kiindulási termék, egész tealevelek legtöbbször szárral, amit általában Kínában porrá őrölnek Matcha tea utánzatként
4. Az egész levél őrlése - az egész levél őrlése nem biztosítja a legjobb tulajdonságokkal rendelkező végterméket
5. Megjelenés - a por általában sötétebb sárga esetleg barnás, jellemzően darabos, ritkábban sötét zöld keserű ízzel
6. Hozzáadott anyagokat tartalmazhat - mivel nem igazi Matcha tea, így tartalmazhat adalékanyagokat mint cukor, vagy réz hogy kompenzálják az íz és szín hiányát
7. Általános hatások - mint minden zöld tea (antioxidánsok, katechinek, stb.)
8. Sokkal alacsonyabb ár - a Matcha tea utánzatokat árusító eladók
legnagyobb vonzereje az alacsony ár, ami ebben az esetben hitelesen tükrözi az ár/érték arányt
legnagyobb vonzereje az alacsony ár, ami ebben az esetben hitelesen tükrözi az ár/érték arányt
Matcha
1. Sajátos termesztési módszer - négy héttel a betakarítás előtt a tea ültetvényt beárnyékolják
2. Kizárólag Japánból - a Matcha tea neve Japánból származik
3. Tencha - a kiindulási termék, feldolgozott tea levelek szárak nélkül, amit a Matcha tea előállításához használnak
4. Hagyományos őrlés kövekkel - hagyományos módszer a Matcha tea karakterisztikájának megőrzése érdekében
5. Fizikai tulajdonságok - smaragd vagy élénk zöld szín, jellegzetes fű-szerű íz és illat, finom por, minél sötétebb annál jobb
6. Teljesen tiszta tea por - semmilyen hozzáadott összetevőt nem tartalmaz
7. Kivételes hatások - a csökkentett napfény hatásaként a klorofil mennyisége megnövekszik ezért számos különleges előnnyel rendelkezik( 137-szer több EGCG mint a hagyományos zöld teákban, antioxidánsok, vitamin és ásványi anyagok)
8. Magasabb ár - prémium termékként a Matcha tea ára értékével és igényes előállításával arányos
2. Kizárólag Japánból - a Matcha tea neve Japánból származik
3. Tencha - a kiindulási termék, feldolgozott tea levelek szárak nélkül, amit a Matcha tea előállításához használnak
4. Hagyományos őrlés kövekkel - hagyományos módszer a Matcha tea karakterisztikájának megőrzése érdekében
5. Fizikai tulajdonságok - smaragd vagy élénk zöld szín, jellegzetes fű-szerű íz és illat, finom por, minél sötétebb annál jobb
6. Teljesen tiszta tea por - semmilyen hozzáadott összetevőt nem tartalmaz
7. Kivételes hatások - a csökkentett napfény hatásaként a klorofil mennyisége megnövekszik ezért számos különleges előnnyel rendelkezik( 137-szer több EGCG mint a hagyományos zöld teákban, antioxidánsok, vitamin és ásványi anyagok)
8. Magasabb ár - prémium termékként a Matcha tea ára értékével és igényes előállításával arányos

Összegzés
Amikor Matcha teát vásárolsz mindig ellenőrizd a származási országot, a feldolgozási módszert és a bizonyítványokat/tanúsítványokat. Különösen az aktuális növényvédő szerekre, fémekre(ólom) vonatkozó teszt eredményeket. Ha az eladó nem tud felmutatni ilyet légy óvatos, a tea fogyasztása akár veszélyes is lehet.
Minden termékünk az aktuális készletre vonatkozó tanúsítványokkal rendelkezik melyek bárki számára elérhetőek.